Yoga

 

Yoga är ett av världens äldsta system för hälsa och utveckling och används idag som friskvård i stora delar av världen. En betydelse av ordet yoga är att förena kropp, själ och sinne. Yoga betyder också att "stilla sinnets växlingar".  Yogans syfte är att stärka hälsan på alla plan. Yoga passar alla oavsett ålder eller träningsbakgrund, då positionerna kan anpassas efter varje person eftersom vi alla har olika förutsättningar. Yogan förbättrar bland annat muskulär styrka, smidighet och balans. I den lugnare meditiva yinyogan slappnar vi av i musklerna för att öppna upp i bindväven( fashian) Yogan hjälper dig i ditt vardagliga liv att bli mer fokuserad och närvarande i dina handlingar.  Det finns många olika yogaskolor och -former men alla leder till samma mål, att stilla sinnet för att nå självinsikt.  Man skulle kunna se yogan som ett stort träd med många grenar där varje gren representerar en unik form av yoga. Jag jobbar med de flesta yogaformer men med fokus på hathayoga och yinyoga.

HATHA YOGA (kraftens yoga) är den vanligaste och är efter tantrayogan den äldsta formen när det gäller att koppla in även den fysiska kroppen, och det var så sent som slutet av 1000-talet. Det är svårt att säga något om yogans ursprung då de har vecklat ut sig under årtusenden och influerats från många olika traditioner och förgrenats i ännu fler.Yogans historia kommer från Indien och arkeologiska fynd har gjorts i Indusdalen, nuvarande Pakistan och norra Indien. Fynden tros vara från ca 2500 f.v.t och det är sigiller på teracotta som fortfarande inte kan läsas. Det påstås att det är yogaställningar. Annars har själva namnet yoga tillkommit som så sent som 400-talet vår tid. Tidigare var det att man utförde något fast namnet yoga inte fanns.

Inom själva hathayogan finns också många olika skolor, men gemenskapen är fem punkter: djupavslappning, meditation, andningsövningar ,kroppspositioner(asanas) och positivt tänkande. Fokus ligger på den fysiska kroppen som i yogarörelserna  stretchas, balanseras, renas och stärks. Andningsfokuseringen ökar medvetenheten och närvaron, ett sätt att komma närmare och lära känna sig själv. Många upplever att regelbunden träning leder till förbättrad kroppshållning, smidighet och styrka.

YINYOGA  är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne. Det är en motvikt till yangbaserade,mer fysiskt krävande yogaformer. Genom att balansera yin = vila, och yang=aktivitet, så ökar vårt välbefinnande på alla plan. Bindväven stretchas runt muskler,skelett, leder och ligament. När bindväven släpper kan leden böja sig lättare. Yinyoga är mycket närvaroträning, och är kopplad till TKM, Traditionell kinesisk medicin, där vi även jobbar med de fem elementen och energikanalerna i kroppen. Ett bra komplement till fysisk dynamisk flödande yoga eller annan fysisk träning.

 
 
 

HÖSTTERMINEN 2020 I MÄLARHÖJDEN

 

Plats: Villa Fridhem , Bellmannskällevägen 18, ingång både från Bellmannskällevägen och Mälarhöjdsvägen. Du får en portkod vid terminens start. vi undviker använda ringklockan.

Varje söndag med start 23 augusti, 15 ggr.

Evitas hathayoga (fysisk dynamisk yoga): kl 17.00 - 18.20 

Klassisk pilates matta: 18.30-19.45  

 

Varje tisdag med start 18 augusti, 15 ggr.

Yinyoga 19.00 - 20.30 

 

Terminsavgift för en klass i veckan: 2690:- Två eller samtliga klasser i veckan: 2990:-  Det finns early bird rabatt se längre ner.

Drop in: 200 :-  ( swish 073 999 18 96) eller kontant på plats)
klippkort 10  ggr 1800:- ( gäller två terminer)
Ungdomar och studerande halva priset.
Börjar du senare på terminen drar vi av för de gånger du missat. Kontakta mig för pris.
 
 
Early bird rabatt på terminsavgiften för hösterminen 2020
 
Betalar du innan 30 juni  får du 400:- i rabatt, dvs 2290.- 
Betalar du  innan 15 juli får du 300:- i rabatt, dvs 2390:-
Betalar du innan 31 juli får du 200:- i rabatt dvs 2490:-
 
Önskar du gå 2-3 klasser i veckan  är terminsavgiften: 2990:-
med samma earlybird rabatter.
Betalar du innan 30 juni har du ett kort med alla 3 klasser i veckan för 2590:-( 400:- i earlybird rabatt)  dvs 57:- per klass.
 
Maila din anmälan till:
Evita@timego.se
 
Tel: 073 999 18 96

Timego friskvård

bg: 5067-2492

Swish: 073 999 18 96

Be om kvitto om du behöver för ditt friskvårdsbidrag. 

Medtag egen yogamatta, finns några få att låna.

Varmt välkommen!

 

Du kan även boka yogacoaching: Evita@timego.se

p.s klicka på yogaträdet i fotoalbumet snett upp till höger!

Klicka för större bild