Aktuellt

 

 

 

 

HÄLSORESA TILL KERALA I SÖDRA INDIEN 2022

Vi bor på ett underbart ayurvedisk centra vid havet 

22 oktober - 5 november alternativt 1 vecka

 

Läs mer underlänken Hälsoresor på denna webbsida se även denna länk.

https://www.instagram.com/tv/CP5dDGmJxHC/?utm_medium=copy_link

 

 Mer info maila: Evita@timego.se

 

 

YOGA och MYSHELG på NYNÄS HAVSBAD

3- 4 DECEMBER 2022  

Mer info maila: Evita@timego.se

 

 

 

 

YOGADANS CHAKRADANS FRIGÖRANDE DANS 2022

 Inga datum satta

MED SMAK AV COMPASSION, YINYOGA OCH AUM-MEDITATION

PASSAR ALLA, BÅDE NYBÖRJARE OCH DIG MED LITE ERFARENHET!

Det spelar ingen roll hur du dansar, hur du ser ut eller vad du har för kläder på dig . Det finns inga krav eller måsten.  Den här dansen är en form av mindfulness, att vara i nuet, i ögonblicket, ett sätt att komma i kontakt med din kropp och hela det som är du, att bli ännu mer av den unika person du redan är och glädjas åt det! Genom dansens vågor i kroppen så frigörs en massa härliga energier som öppnar upp ditt hjärta för mer livsglädje, kraft och kreativitet. Jag kommer att guida dig in i en rytm i taget och musiken kommer att inspirera dig att röra dig fritt på ditt sätt. Du kan gärna blunda när du dansar om det passar dig. FRIGÖRANDE DANS I OLIKA RYTMER Vi kommer med redskap från mindfulness dansa i olika rytmer : Öppna upp, observera, flöda, stackato, kaos, lyrik, stillhet, bara vara.  Den här dansen öppnar upp energier i din kropp som bildar vågor, som i sin tur blir ett mönster som övergår till en rytm. En människa är just det...energier, vågor, mönster, rytmer. INGET MER...INGET  MINDRE...EN DANS.

CHAKRA DANS  Vi dansar oss igenom alla våra 7 chakran, ett chakra i taget.

FRIGÖRANDE DANS I DE 5 OLIKA ELEMENTEN ENLIGT TKM (traditionell kinesisk medicin

Upplägg:

30min frigörande dans, 45 min yinyoga, 15 min aum-meditation.                                                                                                                                                                                   

Kontant på plats eller

swish 073 999 18 96 

TIMEGO FRISKVÅRD

Hjärtligt välkommen!

Evita

hälsopedagog och licensierad dansinstruktör

 

 

KURS I FRIGÖRANDE DANS OCH COMPASSION 2022

 

Mindfulness - att tillåta sig att bara vara - här och nu - vakenhet i nuet - medveten närvaro - compassion - medkänsla - selfcompassion -självmedkänsla - kärlek till  dig själv.

Att se verkligheten och uppleva den för vad den är, i stunden, i ögonblicket, i handlingen. Att vara medvetet närvarande skapar en ökad självkännedom,  öppnar upp för ett inre lugn, ett klimat av tillåtelse och möjlighet till acceptans. Kursen innehåller teori, praktiska övningar, qigong, meditation, mantrasång,  lättare yoga och frigörande dans/rörelser. Fokus ligger på den egna upplevelsen. Medtag yogamatta eller liknande, papper och penna.

BG: 5067-2492

swish 073 999 18 96

TIMEGO FRISKVÅRD

Varmt välkommen!

Evita Johles

hälsopedagog, shiatsuterapeut, yogalärare

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

 


Evita.johles@timego.se

 

tel:  073 999 18 96

 

 
 
 
 

 

VÄLKOMMEN ATT TRÄNA YOGA OCH PILATES I MÄLARHÖJDEN VåRTERMINEN 2023

Terminsstart 17 januari

 

EVITAS FLÖDANDE HATHAYOGA SÖNDAGAR kl 17.00

SOUND OCH YINYOGA TISDAGAR KL19.00

EVITAS PILATES SÖNDAGAR KL 18.30

 

 

Start 22/1 2023

SÖNDAGAR kl 17.00 Evitas flödande Hathayoga som avrundas med en kortare klangresa.

Du landar först på yogamattan och vi tonar in med ett mantra för att göra ditt sinne friare och få en mjukare attityd både inåt och utåt. Sedan börjar vi röra oss mjukt och inkännande för att sedan succesivt öka intensiteten med större flödande utmanande rörelser. Sedan kommer ett sittande lugnare yoga flöde som sedan avrundas med skön vila med sound från klangskålar kristallskålar gong och andra instrument.  Vi avrundar varje klass med ett uttonande mantra.

Lite information om gongen:

Gongen är ett av våra äldsta instrument som har rötter från bronsåldern. Den har haft olika syften som att få odlingarna att växa bättre till att läka människors psykiska obalanser. Den vibrerar med 72 000 olika frekvenser och fungerar som en stämgaffel som sägs skapa balans och frigöra mentala emotionella och fysiska blockeringar. Vibrationerna från gongen tar sig in i din kropp och påverkar dig på cellnivå från beta-vågor som är vakenhet till alfa-vågor som är lugnet och stillheten. På det viset hjälper gongen dig att släppa tankar och vara mer i stunden, i nuet, stunden innan nuet.  Upplevelsen är unik för varje människa och varje tillfälle.

Lite information om mantra:

Utdrag från en vetenskaplig artikel. Mantra liksom alla ljud är tankar och vibrationer som påverkar vår kropp och vår hjärna. Dessa vibrationer fortleds sedan till hjänans olika delar och anses kunna påverka såväl hypofys/hypothalamussystemet som smärtkommunikationsbanor från thalamus till cortex ( storhjärnan).Vårt genomgående tema hösten 2022 är Compassion.

 

START 22/1

SÖNDAGAR kl 18.30 Pilates

Pilates är en ytterst effektiv träningsmetod som ger en stark och smidig kropp, förbättrad hållning och koordinationsförmåga. Det är en lugn och stillsam form av muskelträning som stärker de djupa magmusklerna och bäckenbotten. Övningarna utförs i ett  lugnt kontrollerat och noggrant tempo så att ett samspel mellan kropp och själ kan ge en ökad känsla av välbefinnande. Vi avrundar med stretch och avslappning.

 

START 17/1

TISDAGAR Kl 19.00 SoundYoga 

Lugn meditativ och stilla yoga där vi håller positionera minst 3 minuter (yinyoga)  blandat med enkla mjuka dynamiska rörelser. Här möts yoga och ljud som är två fantastiska redskap för att skapa välmående för kropp, själ och sinne . Soundet hjälper oss att se livet bortanför de glasögon vi tittar ut igenom och det höjer också effekten vibrationsmässigt i varje yoga position.  Vi tonar in och ut med olika mantran som är relaterade till klassens syfte. Alla ljud och tankar är vibrationer som påverkar vår kropp och vår hjärna . Klassen avrundas med en lång vila med sound från bla klangskålar, kristallskålar, gong, kalimba, koshi, trummor och kan hända jag vågar ta fram gitarren. 

 

Några exempel på syften i de olika SoundYoga klasserna:

1. En mjuk och smidig kropp

2. Flöde mellan himmel och jord

3. Stillhet och Närvaro

4. Öppna ditt hjärta

5 .Kraft och styrka

6. Njur och urinblåsemeridianerna

7. Befria halsen

8 .De fem elementen

9. Kraft Styrka och Ljus

10. Energi och återhämtning

11. Grundad i - Jag är -

12. Rörelse Förändring  och Flöde

 

 Sedan 20 juni 2021 är jag certifierad SoundYogalärare som är en 150 timmars ettårig utbildning.  SoundYogan är grundligt utarbetad av min lärare Karin Gibson.

 

SÖNDAGAR

Evitas flödande Hathayoga 17.00 15 ggr 

Klassisk Pilates matta: 18.30  15 ggr 

TISDAGAR  

SoundYoga 19.00 15 ggr 

 

PRISER:

Terminsavgift för en klass i veckan: 2690:- 

Två eller samtliga klasser i veckan: 2990:- 

Drop in: 200 :-  ( swish 073 999 18 96) eller kontant på plats)
klippkort 10 ggr 1800:- ( gäller 1 terminen då har duntill gång till 45 klasser)
Ungdomar och studerande halva priset.
Börjar du senare på terminen drar vi av för de gånger du har missat. Kontakta mig för pris.
 
 
Early bird rabatt på terminsavgiften för en klass i veckan våren 2023
 
Betalar du innan 26 december 2022  erhåller du 400:- i rabatt, dvs 2290.- 
 
 
Önskar du gå 2-3 klasser i veckan  är terminsavgiften: 2990:-
med earlybird rabatt 2590:-
Betalar du innan 26 december  har du ett kort med alla 3 klasser i veckan för 2590:-( 400:- i earlybird rabatt)  dvs 57:- per klass.
 

Timego friskvård

bg: 5067-2492

Swish: 073 999 18 96

Be om kvitto om du behöver för ditt friskvårdsbidrag.

Anmälan görs genom att maila:

evita@timego.se

Tel: 073 999 18 96

Medtag egen yogamatta

 

VILLA FRIDHEM

BELLMANSKÄLLEVÄGEN 18 / MÄLARHÖJDSVÄGEN 2

EN TRAPPA NED FRÅN BAKGÅRDEN

 Det finns en portkod som du får tillgång till vid terminsstarten.

 

 

MER OM TRÄNINGEN I FYSISK DYNAMISK YOGA OCH PILATES

BÅDE DU SOM ÄR NYBÖRJARE OCH DU SOM HAR MER ERFARENHET, GAMMAL, UNG, STEL, VIG, ALLA KAN VARA MED!  ÖVNINGARNA ANPASSAS I OLIKA VARIANTER OCH SVÅRIGHETSGRADER SÅ ATT ALLA KAN GARANTERAT GÖRA ÖVNINGARNA.

HATHA YOGA - FYSISK DYNAMISK YOGA PÅ SÖNDAGAR KL 17.00

EN FYSISK DYNAMISK YOGA. DET FINNS FLERA HUNDRA OLIKA YOGAPOSITIONER ATT VÄLJA BLAND SÅ PASSEN KOMMER ATT VARIERAS NÅGOT FRÅN GÅNG TILL GÅNG. IBLAND STANNAR VI LÄNGRE I POSITIONERNA, IBLAND FLÖDAR VI PÅ LITE MER SÅ VI BLIR VARMA I KROPPEN. VI JOBBAR MED FYSISKA , MENTALA, FILOSOFISKA OCH VARDAGLIGA TEMAN OCH BEKANTAR OSS OCKSÅ MED VERKTYG FRÅN MINDFULNESS. INSLAG MED OLIKA ANDNINGSÖVNINGAR OCH MEDITATION. KLASSEN  AVLUTAS ALLTID MED AVSLAPPNING. NÄR DU BLIR MER MEDVETEN OM KROPPENS SIGNALER, DITT SINNE OCH DIN ANDNING BLIR DET LÄTTARE FÖR DIG ATT GÖRA MEDVETNA KLOKARE VAL. YOGAN GÖR ATT DU MÅR BÄTTRE OCH BLI GLADARE HELT ENKELT.

 

PILATESFORMEN ÄR: EVITAS KLASSISKA PILATES

PILATES ÄR ETT UTMÄRKT KOMPLEMENT TILL YOGAN ELLER ANDRA TRÄNINGSFORMER. HÄR FOKUSERAR VI PÅ BÅLSTABILITETEN DVS MAG OCH RYGGÖVNINGAR SAMT BALANSÖVNINGAR. VI JOBBAR IBLAND MED KLOSSAR OCH BAND. AVLUTAS MED AVSLAPPNING.

 

Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne. Det är en motvikt till yangbaserade,mer fysiskt krävande yogaformer. Genom att balansera yin = vila, och yang=aktivitet, så ökar vårt välbefinnande på alla plan. Bindväven stretchas runt muskler,skelett, leder och ligament. När bindväven släpper kan leden böja sig lättare. Yinyoga är mycket närvaroträning, och är kopplad till TKM, Traditionell kinesisk medicin, där vi även jobbar med de fem elementen och energikanalerna i kroppen. Ett bra komplement till yogaflow eller annan fysisk träning.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DANSGYMPA I NACKA ÅR 2022

HÖST TERMINEN   STARTAR  ONSDAGEN DEN 7 SEPTEMBER

KL 19.00 - 20.00 I SALTÄNGENS SKOLA I NACKA. ALLA KAN VARA MED OAVETT VANA ELLER ÅLDER. 

PRIS FÖR HELA TERMINEN: 840:-

 

Timego friskvård

bg: 5067-2492

Swish: 073 999 18 96

Be om kvitto om du behöver för ditt friskvårdsbidrag

FÖR MER INFORMATION: EVITA@TIMEGO.SE

TEL: 073 999 18 96

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

BOKA MASSAGE I MÄLARHÖJDEN - HÄGERSTEN

måndagar och fredagar 2022

DU VÄLJA MELLAN DESSA MASSAGEFORMER: SPA, KLASSISK, AROMA, HOTSTONE, SHIATSU,  YOGA OCH KLANG MASSAGE.

45 minuter 695:-  60 minuter 895:-  90 minuter 1395:-

ÄVEN YOGA ELLER PILATES COACHING.

 

Pris: 45 minuter:    695:-

Pris: 60 minuter:    895:-     

Pris: 90 minuter:  1395:-   Om du önskar får du redskap i mindfulnessträning.

 

För bokning av behandling:

Evita@timego.se

 

Läs mer på: www.kroppsterapeuterna.se

 

 

EVITAS SPECIALMASSAGE

Ny form av massage som jag själv är grundare till utifrån alla  mina erfarenheter och kunskaper.

MMM-behandling

Medicinsk Mindfulness Massage

Är en ny form av massage som är utvecklad efter hur samhället ser ut idag och våra behov, specifikt ditt behov som tar behandlingen.

Först ställs en diagnos för att lägga fokus på vilka energikanaler och akupunkturpunkter som behöver stärkas enligt TKM, dvs Traditionell Kinesisk Medicin. Sedan kommer du under själva massagestunden få en meditativ guidning i mindfulness, dvs medveten närvaro, att vara i ögonblicket, i det som är, i stunden, bortom alla tankar, känslor, förnimmelser. Du kommer också få med dig redskap hem i mindfulness som du kan öva på själv. Detta är ett sätt att förhöjja din livskvalite, att investera i dig själv helt enkel.

Välkommen att boka din behandling ,antingen på boka direkt på nedanstående hemsida aalternativt sms eller ring.  

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

HÄLSORESA I TOSCANA  (endast gruppbokningar)

 

YOGA, MÅLA,  ITALIENSK MATLAGNING, NÅGOT AV DET ELLER KANSKE ALLT?

DETTA ARRANGEMANG ÄR FÖR ER SOM REDAN ÄR EN GRUPP, FÖRETAG, STUDIECIRKEL, VÄNNER M.M. MINST 6 PERSONER FÖR ATT DEN SKA ARRANGERAS.

 

På en grön lummig kulle tio minuters resa utanför Florens ligger vackra Fiesole. Det är en by från etruskisk tid, och här kan du njuta äv lugnet och se ut över det vackra Toscana och Florens.

Vi bor på ett liten sött 3 stjärningt hotell som heter Villa Bonelli,läs mer om hotellet på www.hotelvillabonelli.com eller se de fina bilderna.

Förrutom att vi har yogalektion varje morgon 7.30-8.30 med svenska erfarna instruktören Eva Johles, så kan du välja ett av följande tillval under veckan:

- Italiensk matlagning med erfarna duktiga italienska kockar

- Gå på Fiesoles målar och frescoskola (FiesoleArte,  painting and fresco school, mailadress: info@fiesolearte.com

- Läsa italienska

Denna kurs arrangeras  endast på request med en grupp på minst 6 deltagare. 

 

Förslag på program:

 

I priset ingår yoga och frukost varje morgon, Välkomstmiddag och sista kvällen middag.

Guidad tur till Florens vid två tillfällen inkluderat bl.a  Uffizi gallerierna. Guidad tur till Pisa och Siena vid ett tillfälle.

Pris: Från 440 euro, beror på vilken vecka,ankomst lördag.

Tillägg för ett kursalternativ, matlagning, målning eller att läsa italienska. Kursen är förlagd vid 3 tillfällen under veckan på eftermiddarna: 100 euro (ca 1000:-)

Du tar dig lättast till Fiesole med direktflyg Ryanair, Stockholm-Pisa  www.ryanair.se  sedan tar tåget 40 minuter till station S Maria Novelle i Florens. Därifrån kan du antingen  ta linjebuss nr 7 upp till Fiesole som går var 20: onde  minut från kl 6.00-24.00. Alternativt  taxi som kostar  ca 20-25 euro. För att få en riktigt bra pris med Ryanair boka så fort som möjligt.  Annars finns flyg till Rom och Bologna,  www.billigaflyg.se

 

För mer information och ett detaljerat program, maila evita.johles@timego.se

VARMT VÄLKOMMEN med din förfrågan!